Oud-bankier Rob Langezaal is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Langezaal heeft ruime ervaring in de bankensector bij onder meer SNS en de Volksbank.

De benoeming van Rob Langezaal start per 1 september 2019 en is voor een periode van vier jaar. Martin van Rijn, voorzitter van de Raad van Toezicht, over de komst van de nieuwe toezichthouder. ‘Rob Langezaal is bedrijfseconoom met een groot hart voor het klantbelang. Hij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en grote kennis van de bankensector. Vanuit zijn achtergrond kan hij ook een uitstekende bijdrage leveren op het gebied van datagedreven toezicht; één van de speerpunten van de AFM.’

Zie ook: Vrouwen in de top: Nederlandse Raden van Commissarissen scoren bovengemiddeld

Wopke Hoekstra, minister van Financiën, heeft de komst van de oud-bankier goedgekeurd. Naast Rob Langezaal bestaat de Raad van Toezicht uit Martin van Rijn, Willemijn van Dolen, Wendy de Jong en David Voetelink.

Rob Langezaal

Langezaal was van 2007 tot 2015 directielid van de SNS Retail Bank en van 2015 tot 2018 lid van de Raad van Bestuur van de Volksbank als Chief Customer Officer (CCO). Als CCO was hij verantwoordelijk voor de retailactiviteiten. Daarvoor werkte hij bijna 25 jaar bij KPN, onder andere als algemeen directeur KPN Retail.