Er is een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van NTR. Marcel Wintels is door minister Slob benoemd. Wintels zal Eric van der Burg, wie namens de VVD zitting zal nemen in de Eerste Kamer, opvolgen.

Wintels is van oorsprong ondernemer in de financiële dienstverlening. De afgelopen jaren heeft hij zich onderscheiden als gerespecteerd bestuurder van maatschappelijke ondernemingen, voornamelijk in het hoger onderwijs. Ook is hij sinds enkele jaren directeur van de Baak, het trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijk ontwikkeling voor hoogopgeleide professionals. Daarnaast is hij al jarenlang actief als toezichthouder in het brede maatschappelijk veld, onder meer als voorzitter van de KNWU.

Zie ook: Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht TNO

NTR mediadirecteur Willemijn Francissen is blij met de benoeming van Wintels: ‘Bij Marcel voelde ik meteen enthousiasme over wie we als NTR zijn en wat we maken. Daarnaast brengt hij met zijn brede bestuurlijke achtergrond veel kennis en ervaring mee die we goed kunnen gebruiken’. Wintels zelf verheugd zich ook op zijn nieuwe functie: ‘De publieke omroep heeft mijn warme belangstelling’.