Adriana Hoppenbrouwer-Pereira is toegevoegd aan de Raad van Commissarissen van de supermarktketen PLUS. Hoppenbrouwer-Pereira was eerder werkzaam bij onder andere V&D, Hunkemöller en Nike.

De Raad van Commissarissen van PLUS Holding B.V. heeft de 45-jarige Adriana Hoppenbrouwer-Pereira (45) benoemd tot commissaris van de PLUS. Hoppenbrouwer-Pereira is de opvolger van Rob Benjamens. PLUS zegt dat de nieuwe commissaris ‘veel kennis en kunde’ meebrengt met haar retailachtergrond in marketing, e-commerce en commercie.

Zie ook: Beloningsonderzoek: wat verdienen commissarissen en directeuren?

President-commissaris Kees Wantenaar over de komst van de nieuwe commissaris. ‘We zijn verheugd om Adriana Hoppenbrouwer-Pereira als commissaris te verwelkomen bij PLUS. Met haar brede, commerciële achtergrond bij diverse retailorganisaties heeft ze een expertise opgebouwd, die voor de RvC en voor PLUS van grote waarde is.’

Vertrek Hoppenbrouwer-Pereira HEMA

Eind 2018 moest Adriana Hoppenbrouwer-Pereira vertrekken bij HEMA als Chief Marketing Officer. De nieuwe eigenaar Marcel Boekhoorn vereenvoudigde de directiestructuur. Het directieteam werd teruggebracht van acht naar vier directieleden. Ze is nog wel bestuurslid van de HEMA Foundation. Daarvoor vervulde zij verschillende marketingfuncties bij onder meer Vroom & Dreesmann, Hunkemöller, Nike en Orange Telecom.