Rudy Provoost moet de nieuwe commissaris van BAM Groep worden. Provoost vervult momenteel tevens een commissariaat bij uitzendorganisatie Randstad.

De Raad van Commissarissen van bouwers Koninklijke BAM Groep wil de Belg Rudy Provoost (1959) voordragen als commissaris. Provoost zou per 6 november 2019 aan zijn termijn, die afloopt aan het eind van de algemene vergadering in 2023, moeten beginnen. Provoost is de opvolgers van Klaas Wester. De voormalige Fugro-topman bereikte het einde van zijn tweede termijn.

Zie ook: Beloningsonderzoek: wat verdienen commissarissen en directeuren?

Provoost was topman van de Rexel Groep, een Franse beursgenoteerde internationale onderneming. Eerder werkte hij ook bij Koninklijke Philips. Daar werd hij in 2006 lid van de Raad van Bestuur en CEO van Philips Consumer Electronics, en drie jaar later als CEO van Philips Lighting. Vóór zijn Philips-carrière vervulde de Belg verschillende managementfuncties en leidinggevende posities bij Whirlpool, Canon en Procter & Gamble. Ook is hij commissaris bij Randstad.

Rudy Provoost: man van kennis en ervaring

President-commissaris Harrie Noy is ‘zeer blij’ met de komst van Provoost. ‘Rudy beschikt over uitgebreide leidinggevende en bestuurlijke ervaring bij beursgenoteerde bedrijven, niet alleen in Nederland, maar ook in Europa en daarbuiten. Bij Philips Lighting en bij Rexel, beide toonaangevende spelers in de bouwsector, heeft hij kennis en ervaring opgedaan met het leveren van technische ondersteuning en logistieke diensten en met de processen en procedures omtrent aanbestedingen en projectbeheer.’