Wilma Haan is toegetreden tot de Raad van Toezicht van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Zij volgt Martijn Vroom op. Haan heeft veel journalistieke en bestuurlijke ervaring. 

Per 13 september 2019 is Wilma Haan vanuit het domein lokale omroepen toegetreden tot de Raad van Toezicht van NLPO. Haan is bestuurslid en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Daarnaast is ze ook directeur van Open State Foundation, dit is een non-profit organisatie die met gebruik van open data publieke instellingen transparant en controleerbaar wil maken. Daarvoor was ze lange tijd journalist en adjunct-hoofdredacteur van NU.nl. Ook was ze 3,5 jaar lang chef nieuwsdienst bij Het Parool.

Haan is van mening dat de lokale publieke omroep een ongelofelijk belangrijke rol voor de ontwikkeling van hedendaags burgerschap vervult, maar ook voor de realisatie van cultuurpolitieke en onderzoeksjournalistieke doelstellingen. “Samenwerking op lokaal niveau is bovendien een groeiende tendens die op veel gebieden zichtbaar is. Politiek gezien zou er dan ook met veel meer aandacht en zorg met onze lokale publieke omroepen moeten worden opgesprongen. Dat is de missie van de NLPO en ik draag daar heel graag aan bij.”

Zie ook: Nieuwe Commissaris Signify

Voorzitter van de Raad van Toezicht van NLPO, Paul Luijten: “Met de komst van Wilma Haan krijgt de raad de beschikking over een ervaren bestuurder met een enorme journalistieke ervaring. Ze brengt bovendien veel kennis mee over digitale ontwikkelingen en ethische vraagstukken die de media steeds meer beheersen, ook en juist op lokaal niveau.”

Wilma Haan volgt Martijn Vroom op. De overige leden van de Raad van Toezicht zijn: Paul Luijten (voorzitter; Associate Director Hill + Knowlton Strategies), Jan Hoek (adviseur/toezichthouder), Pedro van Looij (Head of Internal & External Communications ASR Nederland N.V.), Marianne Schuurmans-Wijdeven (Burgemeester gemeente Haarlemmermeer).