Ruud Vreeman heeft zich verkiesbaar gesteld voor een tweede termijn als lid van de Raad van Commissarissen van voetbalclub Willem II. De oud-burgemeester van Tilburg is door de RvC voorgedragen voor een tweede ambtstermijn van drie jaar.

De Raad van Commissarissen is bijna compleet, als de 71-jarige Ruud Vreeman aanblijft én de clubraad akkoord gaat met zijn herbenoeming. De Tilburgse club zoekt ook nog een commissaris voor de portefeuille Technische zaken. ‘De laatste vacature is het moeilijkst in te vullen. We zoeken iemand met een topsportachtergrond. Daar nemen we tijd voor’, meldt Vreeman tegen BD.

Zie ook: De bestuurder en de grens van het toelaatbare

De namen Wil Swaans, oud-trainer en speler, en ex-speler Robert Hoofs worden genoemd als mogelijke nieuwe commissaris. De Raad van Commissarissen zal echter een voordracht doen. Tijdens de vergadering van de clubraad zal ook moeten blijken of voorzitter Paul Gerritse en Mark Heerkens voldoende steun krijgen voor een nieuwe termijn. Beide zijn herkiesbaar voor een termijn van drie jaar.

Exodus Raad van Commissarissen Willem II

Afgelopen jaar was er veel ophef in de top van Willem II. Het stichtingsbestuur van de Tilburgse voetbalclub eiste het aftreden van de gehele Raad van Commissarissen na het vertrek van algemeen directeur Berry van Gool. Voorzitter Jack Buckens en Jan Scheerlinck stapten vorig jaar in augustus op. Later verliet ook Roland Hermans de club.

Het stichtingsbestuur vroeg Jan van der Laak en Ruud Vreeman in die tijd om aan te blijven. ‘Het stichtingsbestuur heeft me vorig jaar zelf gevraagd om aan te blijven. Daar heb ik ‘ja’ tegen gezegd en met Jan van der Laak de club door een moeilijke periode geloodst. Daar wil ik graag nog een termijn van drie jaar aan toevoegen’, zo verklaarde Vreeman. Begin maart traden Ilse Melis en Meindert van Duijvenbode aan als nieuwe leden van de RvC.