De Raad van Toezicht van Luxor Theater Rotterdam is op zoek naar een nieuwe lid voor de Raad van Toezicht. Er is een vergoeding van 1500 euro beschikbaar en eventuele onkosten worden vergoed op declaratiebasis.

De komende periode is een bepalende fase voor Luxor, met veel strategische toekomstvraagstukken. De  veranderende stad, de ambities voor Rotterdam Zuid, de manier waarop mensen nu en in de toekomst cultuur consumeren en de noodzaak om zelf ook te theater te produceren in plaats van alleen maar te programmeren beloven een spannende tijd.

Functie

Om optimaal toezicht te kunnen houden op deze keuzes breiden ze de Raad uit. Het lid dat ze zoeken heeft vooral kennis op het gebied van Media & Entertainment. Zij zijn de kunstinstelling met het breedste bereik van Rotterdam (onderzoek door Rotterdam Festivals) en dat willen ze blijven. Het lid dat ze zoeken vult de Raad verder aan met een niet-westerse culturele achtergrond, om het perspectief van de Raad te verbreden, en kennis van het (Rotterdamse) publiek dat ze graag vaker ontvangen in Luxor: divers, jong en uit alle wijken van de stad.

Ze zoeken een lid met het volgende profiel:

  • Kennis en netwerk op het gebied van Media & Entertainment
  • Kennis en ervaring ten aanzien van de stad en al haar inwoners
  • Inzicht/affiniteit met het culturele werkveld
  • Bestuurlijke ervaring en/of leidinggevende ervaring binnen het bedrijfsleven
  • Een relevant netwerk
  • Teamspirit
  • Kritisch en onafhankelijk
  • Beschikt over voldoende tijd (de Raad vergadert zo’n 6-8x per jaar en bezoekt Luxor met enige regelmaat)
  • Financiële verslaglegging kunnen lezen en beoordelen is een pré

Voor leden is een vergoeding van € 1500 per jaar beschikbaar en eventuele onkosten worden vergoed op declaratiebasis.

Contact

Solliciteren kan door vóór 11 november 2019 een brief incl. CV te sturen naar Raad van Toezicht Luxor Theater Rotterdam, ter attentie van de heer R.B. Gerretsen (voorzitter Raad van Toezicht). Bij voorkeur via mail naar rvt@luxortheater.nl (het adres is Posthumalaan 1, 3072 AG Rotterdam).
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nelleke Weltevrede, lid Raad van Toezicht, telefoon 06 – 20972279.