KPN gaat uiteindelijk niet in zee met de Belgische topvrouw Dominique Leroy. De commissarissen van het telecombedrijf hebben de komst van Leroy als nieuwe CEO geschrapt. De Belgische wordt verdacht van fraude.

De Raad van Commissarissen van KPN heeft bekendgemaakt dat het voorstel om Dominique Leroy tot CEO te benoemen, is ingetrokken. President-commissaris Duco Sickinghe: ‘Dit was een lastige keuze voor de Raad van Commissarissen, door de loopbaan van Dominque Leroy als zeer succesvol bestuurder. Maar de onduidelijkheden over de timing van het onderzoek leiden tot een situatie die niet in het beste belang van KPN is. We wensen haar al het beste.’

Zie ook: Hoe fit ben jij als commissaris?

Leroy wordt verdacht van het mogelijke misbruik van voorkennis bij de handel in Proximus-aandelen. De topvrouw verkocht op 1 augustus voor 285.000 euro aan Proximus-aandelen, terwijl ze ondertussen met KPN onderhandelde over de toppositie.

‘Weer geen opvolger bij KPN’

FNV-bestuurder Bob Bolte is niet blij met de beslissing van de Raad van Commissarissen. Hij vond Leroy een ‘uitstekende kandidaat’ en gelooft niet dat ze met voorkennis gehandeld heeft toen ze haar aandelen in Proximus verkocht. ‘Maar blijkbaar vonden de commissarissen het doorzetten van de benoeming toch te eng. Wat ik eng vind is dat er nu weer geen opvolger is.’

Zoektocht nieuwe CEO

KPN moet dus wederom op zoek naar een nieuw hoofd. In april vorig jaar trad Maximo Ibarra aan als CEO. De Colombiaanse Italiaan kondigde binnen een jaar alweer zijn afscheid aan. Zijn vertrek leidde tot veel onrust binnen KPN. Deze eerdere misser vergroot de druk op de Raad van Commissarissen om te laten zien dat driemaal scheepsrecht is. In het persbericht geven de commissarissen aan ‘op korte termijn verwachten verdere aankondigingen te kunnen doen’. Mogelijk kijkt het telecombedrijf intern naar een opvolger, zoals Joost Farweck of Jan Kees de Jager.