Portbase neemt afscheid van commissaris Ries Bode. Het port community-platform haalt Dione de Jong-Elsinga binnen als vervanger van de digicommissaris.

Ries Bode treedt op 30 september af vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn van 10 jaar. Bode was binnen de Raad van Commissarissen van Portbase de zogeheten digicommissaris. ‘Mede dankzij zijn werk is Portbase een ankerpunt in de Nederlandse havenwereld geworden. Bode heeft bijgedragen aan de transitie van de organisatie, nieuwe businessmodellen gericht op het delen van data, de gang naar de publieke cloud en het opzetten van de nieuwe corporate governance’, aldus de verbinder van slimme havens.

Zie ook: Hoe fit ben jij als commissaris?

De opvolger van Bode is Dione de Jong-Elsinga. Laatstgenoemde is vanaf 1 oktober 2019 commissaris bij Portbase. Ook haar focus zal op digitalisering liggen. In het verleden werkte De Jong-Elsinga onder meer bij Unilever, KLM en KMPG. De nieuwe commissaris heeft volgens de organisatie ‘veel ervaring met strategische verandering’. ‘In haar huidige functie bij Avanade richt ze zich op digitale transformatie van bedrijven. Met De Jong-Elsinga heeft Portbase een ervaren bestuurder aan boord die toekomstige ontwikkelingen kan helpen vorm te geven.’

De Raad van Commissarissen van Portbase bestaat naast De Jong-Elsinga uit voorzitter Ronald Paul, Steven Lak, Peter Den Breejen en Eduard de Visser.