NBTC, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, heeft de Raad van Toezicht versterkt met Han Polman en Paul Geraeds.

Han Polman (1963) en Geraeds (1964) worden lid van de Raad van Toezicht van NBTC. Polman treedt daarnaast toe als vicevoorzitter. Geraeds moet de opvolger van de huidige voorzitter Hans Bakker, worden. Bakker vertrekt in mei 2020. Overige toezichthouders zijn Walter Drenth, Rob van Gijzel, Annelies Jansen en Harm Kreulen.

Zie ook: Commissarissen KPN trekken benoeming nieuwe CEO in

Jos Vranken, algemeen directeur NBTC, over de komst van het tweetal. ‘De benoemingen reflecteren zowel de publieke als private invalshoeken, relevant voor de realisatie van de ambities zoals geschetst in Perspectief 2030. Ik heb er alle vertrouwen in dat de volledige Raad op deze manier een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van bestemming Nederland in het algemeen en NBTC als organisatie.’

Ervaring Polman en Geraeds

Polman is sinds 2013 Commissaris van de Koning in de provincie Zeeland. Daarvoor was hij onder meer burgemeester van de gemeentes Bergen op Zoom en Noordwijkerhout. Geraeds is Associate Partner bij de Missing Chapter Foundation en daarnaast onder andere non-executive Board Director bij Roompot Vakanties. Daarvoor was hij CEO bij Bakker.com en vervulde hij diverse directiefuncties bij Center Parcs en Pierre & Vacances.