Jan Westmaas is waarnemend burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Daarnaast was hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Omroep Flevoland. Die tweede functie heeft hij nu neergelegd.

Westmaas stelt dat hij zijn functie als voorzitter van de RvT van Omroep Flevoland links laat liggen om ‘te vermijden dat er ruist ontstaat over de combinatie van functies’. Hij stopt per direct en volledig. Dit besluit viel na een overleg met Omroep Flevoland-directeur Allard Berends. Westmaas was sinds september 2018 voorzitter van de Raad van Toezicht.

Zie ook: Commissaris Class | Hoe ga je om met een crisis?

Westmaas was niet verplicht zijn functie neer te leggen. De Raad van Toezicht is niet betrokken bij de dagelijkse gang van zaken van de omroep, maar houdt op afstand toezicht op het beleid en bestuur. Westmaas had de twee taken dus prima kunnen combineren, maar koos er twee dagen na zijn benoeming tot waarnemend burgemeester toch voor om afscheid te nemen van de RvT. Ondanks de inherent afstand die de Raad heeft van het bestuur van de Omroep wilde Westmaas voorkomen dat er er schijn ontstond dat deze afstand er niet was.