Voorzitter Ad Melkert en commissaris John van Ringelenstein hebben afscheid genomen van de Raad van Commissarissen van voetbalclub ADO Den Haag. 

De leden boden na overleg met de Chinese grootaandeelhouder United Vansen hun ontslag aan. Melkert en van Ringelenstein zijn ruim anderhalf jaar lid geweest van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag. United Vansen betreurde het vertrek van het tweetal ‘We zullen ons best doen om de raad zo snel mogelijk van een nieuwe voorzitter te voorzien. In die procedure zullen we de statuten van ADO Den Haag zorgvuldig volgen.’

Zie ook: Oud-generaal nu toezichthouder HAL24K

Het boterde de afgelopen maanden al niet lekker tussen Melkert en van Ringelenstein enerzijds en United Vansen anderzijds. Na overleg met de Chinese grootaandeelhouder hebben de heren besloten hun functie als lid van de RvC neer te leggen. Naar eigen zeggen zijn de twee het niet eens met het beleid van United Vansen. ‘Wij blijven ons verbonden voelen met het succes van de club en wensen de ADO Den Haag-gemeenschap het allerbeste’, lieten de ex-commissarissen weten.