Nu Fortuna Sittard een succesvolle periode achter rug heeft neemt de Raad van Commissarissen afscheid van vier leden. De commissarissen willen actiever worden in hun dagelijkse activiteiten in het bedrijfsleven. 

De commissarissen zullen binnenkort afscheid nemen van de Raad ‘Na een bijzonder succesvolle periode doen Johnny Creemers, Wil Meijers, Marcel Tinnemans en Ron Quaedvlieg een stap terug. In de wetenschap dat de club er organisatorisch uitstekend voor staat, is voor het viertal nu het moment aangebroken om met een gerust hart af te zwaaien.’

Zie ook: Melkert en van Ringelenstein verlaten RvC ADO Den Haag

De vier commissarissen willen zich weer volop kunnen richten op hun dagelijkse activiteiten in het bedrijfsleven. De Raad van Commissarissen bestaat na het vertrek nog uit drie leden, Rick Gruijters, Eric de Jong en grootaandeelhouder Isitan Gün. Op de korte termijn zullen hier nog twee commissarissen aan toegevoegd worden om de RvC uit vijf leden te laten bestaan.

Voorzitter Isitan Gün en algemeen directeur Ivo Pfennings zijn de afscheidnemende leden ontzettend dankbaar voor hun enorme toewijding de afgelopen jaren en respecteren hun besluit. ‘Bij een club als Fortuna Sittard, met een voor Eredivisie-begrippen relatief kleine organisatie heeft de RvC niet louter een toezichthoudende rol. Er wordt ook in operationele zin behoorlijk wat gevraagd en voor een ondernemer of dga, mét of ván een groot bedrijf, heeft dat directe gevolgen voor de tijd die er overblijft voor het gezinsleven. Een ding is zeker: mede dankzij Johnny, Wil, Marcel en Ron is Fortuna Sittard anno 2019 weer een Eredivisie-club!’