Laetitia Griffith staat op de nominatie om lid te worden van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO voor een termijn van vier jaar. De aandeelhouders stemmen op 17 december over de komst van Griffith. De benoeming is ook door de Europese Centrale Bank nog niet goedgekeurd.

De voordracht van Laetitia Griffith is mede op basis van het versterkt recht van aanbeveling van de Raad van Medewerkers van ABN AMRO. Griffith studeerde Rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vervolgens begon ze haar carrière als jurist bij het Ministerie van Justitie. Ze was in de periode 2000-2010 lid van de Tweede Kamer namens de VVD, daarnaast was ze kort wethouder Financiën in Amsterdam en Staatsraad bij de Raad van State. Ervaring op het gebied van toezicht houden heeft ze onder meer opgedaan bij Tennet en KPMG, waar ze vice-voorzitter van de RvC is.

Zie ook: Heijmans wil Knape-Vosmer als commissaris

Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘Wij zijn zeer verheugd Laetitia Griffith voor te dragen als commissaris bij ABN AMRO. Met haar uitgebreide juridische en maatschappelijke kennis en brede ervaring als bestuurder en toezichthouder in diverse organisaties en sectoren, zal zij een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het toezicht door de Raad van Commissarissen op de activiteiten van ABN AMRO.’

Vertrek Annemieke Roobeek

Griffith zal de plaats van Annemieke Roobeek innemen. Roobeek vertrekt na ruim negen jaar als commissaris van de bank. De Swaan: ‘Annemieke Roobeek is sinds de start van de nieuwe bank in 2010 gedurende 9 jaar commissaris geweest. Gedurende deze jaren heeft zij een grote inzet en betrokkenheid bij de bank getoond. Wij willen Annemieke hier zeer voor bedanken.’

Na goedkeuring door de Europese Centrale Bank en de benoeming van Laetitia Griffith tijdens de BAvA zal de Raad van Commissarissen bestaan uit Tom de Swaan, Arjen Dorland, Michiel Lap, Jurgen Stegmann, Anna Storåkers, Tjalling Tiemstra en Laetitia Griffith.