Voormalig Ablynx-topman Edwin Moses is voorgedragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Avantium. Op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 20 december zal gestemd worden over het voorstel. Kees Verhaar, de huidige president-commissaris, zal na de vergadering afscheid nemen van de Raad van Commissarissen.

Edwin Moses zal Kees Verhaar opvolgen als president-commissaris van chemiebedrijf Avantium. ‘In de loop der jaren heb ik de voortgang van Avantium gevolgd. Ik ben onder de indruk van het team, de technologieën en het commerciële potentieel van hun hernieuwbare chemie oplossingen. Ik geloof dat mijn ervaring en expertise kunnen helpen om dit innovatieve bedrijf naar de volgende fase van commercialisering te leiden.’

Zie ook: Hoogleraar Tilburg University voorzitter RvT Dichtbij

Moses heeft ervaring bij verschillende biowetenschappelijke bedrijven. Als CEO bouwde hij Ablynx NV en Oxford Asymmetry International op. Momenteel is hij voorzitter van biotechbedrijven Achilles Therapeutics (VK), Virion Biotherapeutics (VK en CH) en Evox Therapeutics (VK).

‘Ervaring en expertise’

CEO Tom van Aken over de beoogde komst van Moses: ‘We zullen enorm profiteren van Edwins rijkdom aan ervaring en expertise. Ik kijk uit naar onze toekomstige samenwerking bij het realiseren van de volledige potentie van de onderneming. Ik wil Kees bedanken voor zijn toewijding in de rol van president-commissaris van Avantium. Wij wensen hem veel succes. Ik spreek bovendien mijn dank en waardering uit voor Robs inzet en ondersteuning aan het bedrijf.’

Naast Verhaar vertrekt Rob van Leen eveneens bij Avantium. Het vertrek van Van Leen hangt samen met persoonlijke omstandigheden. Het selectieproces voor een nieuwe commissaris zal binnenkort van start gaan.