De ledenraad van Rabobank West Betuwe heeft in de vergadering van 26 november commissaris Heske Groenendaal benoemd tot voorzitter van de lokale Raad van Commissarissen. Rabobank West Betuwe is daarmee de enige bank binnen de Rabobank-organisatie met zowel een vrouwelijke president-commissaris als een vrouwelijke directievoorzitter.

Groenendaal is in het dagelijks leven DGA van Metalglas BV in Tiel. Metalglas focust zich op het ontwerpen, bouwen en monteren van aluminium ramen en deuren, glazenconstructies en deuren, secundaire beglazing en balkonbeglazing voor woningen en constructies. Het bedrijf vertaalt wensen van architecten en projectontwikkelaars snaar transparant ontworpen constructies. Groenendaal volgt Henk-Jan Peterse op. Peterse was sinds 2012 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank West Betuwe. Rabobank West Betuwe is na de benoeming de enige Rabobank met waarvan zowel de voorzitter van de RvC als de directievoorzitter vrouwen zijn. Ans Verhoef vervult sinds 1 januari 2019 de rol van directievoorzitter binnen de bank.

Zie ook: Nieuw lid RvT Kunsthal Rotterdam

In de governance van de Rabobank is de voorzitter van de lokale RvC de vertegenwoordiger van de leden in de landelijke Algemene Ledenvergadering. Dat is ook de reden dat de ledenraad de voorzitter van de plaatselijk Raad van Commissarissen kiest. De ledenraad zelf vormt op zijn beurt de afvaardiging van de leden. In de ledenraadsvergadering van 26 november, waar Groenendaal verkozen werd, traden ook zeven nieuwe ledenraadsleden in functie.