AVROTROS heeft drie nieuwe leden gekozen voor de Raad van Toezicht. Frits Huffnagel, Esther Kwaks en Guido van Nispen zullen per 1 januari 2020 zitting nemen in de raad. Samen met de twee blijvende leden, Hester Bais en Hans Snijder, vormen zij de nieuwe RvT. Huidig voorzitter Ed Nijpels en leden Mirjam Nouwen en Eric Mijnsberge zijn aan het einde van hun termijn gekomen en nemen aan het einde van het jaar afscheid van AVROTROS.

Frits Huffnagel is onder andere bekend van zijn rol als wethouder van Amsterdam van 2004 tot 2005. Ook was hij wethouder van Den Haag van 2006 tot 2010. Landelijke bekendheid verkreeg hij in 1997 als pannellid van het VARA-programma Het Lagerhuis. Esther Kwaks is onder andere lid van de Raad van Toezicht van de Publieke Omroep Amsterdam. Daarnaast is zij Founding Partner van The Culture Games, een organisatie die zich focust op het ontwikkelen van activiteiten in een culturele omgeving die inspelen op de behoeften van de zakelijke markt. Guido van Nispen, voorzitter van de Raad van Toezicht van World Press Photo, zegt ‘trots en blij’ te zijn om toe te treden tot de Raad van Toezicht van AVROTROS.

Zie ook: Topman NIBC Holding commissaris bij NS

Theo Koning, voorzitter van de Verenigingsraad AVROTROS: ‘We zijn erg verheugd met de komst van Frits Huffnagel, Esther Kwaks en Guido van Nispen. Zij brengen een schat aan kennis, ervaring en een netwerk mee waar de omroepvereniging haar voordeel mee kan doen. AVROTROS is zeer succesvol, zowel op radio, televisie als online en is van essentiële waarde binnen het publieke bestel. Dat is mede op het conto te schrijven van scheidende Raad van Toezichtleden Ed Nijpels, Mirjam Nouwen en Eric Mijnsberge. Zij hebben tot het einde van hun termijn een belangrijke bijdrage geleverd aan dit succes.’

Prachtig mediabedrijf

Scheidend voorzitter van de Raad van Toezicht Ed Nijpels: ‘Meer dan ooit heeft de Nederlandse samenleving een betrouwbare en onafhankelijke publieke omroep nodig. Een omroepbestel waar plek is voor meerdere geluiden en waar het publiek wordt geïnformeerd, geïnspireerd en soms ook vermaakt. Ik ben zeer trots op het feit dat deze fusieomroep er na 5 jaar zo goed voorstaat. De toekomst van AVROTROS is in goede handen bij deze directie en de vernieuwde Raad van Toezicht en ik neem met vertrouwen afscheid van dit prachtige mediabedrijf.’