Cathy Spierenburg is het nieuwste lid in de Raad van Toezicht van Omroep MAX. De publieke omroep was al langere tijd op zoek naar een nieuwe toezichthouder.

Omroep MAX, bekend van programma’s zoals Heel Holland Bakt, heeft de Raad van Toezicht uitgebreid met Cathy Spierenburg. Spierenburg over haar benoeming: ‘De ledenvergadering van Omroep MAX heeft mij benoemd tot lid van de Raad van Toezicht. Dank voor het vertrouwen. Een mooie omroep met onderscheidende programma’s.’

Zie ook: Vrouwenquotum: Tweede Kamer steunt voorstel

Na de komst van de oprichter van My Book Buddy bestaat de Raad van Toezicht van Omroep MAX naast Spierenburg uit voorzitter André Kamphuis en Bé Emmens. De Raad van Toezicht wordt benoemd voor een periode van 4 jaar, met ook een optie tot eenmalige verlenging. André Kamphuis is benoemd per 17 augustus 2015. Bé Emmens is benoemd per 1 januari 2018. Spierenburg is eveneens benoemd voor een periode van vier jaar.

Onderzoek Omroep MAX: ‘Klem op de werkvloer’

Een groot deel van de werkenden voelt zich klem zitten op de werkvloer. Dat blijkt uit een breed onderzoek onder werkenden voor het tv-programma Nationaal Debat: Klem op de werkvloer (MAX), in samenwerking met vakbond FNV. Ze zuchten onder de almaar toenemende druk van regels, productie-targets, protocollen en registraties. Als professional voelen ze zich vaak onvoldoende gezien en gewaardeerd. Het werkplezier is veelal ver te zoeken. Managers krijgen voor een belangrijk deel de schuld. Maar ook die voelen zich vaak klem zitten.