Risto Siilasmaa zal afstand nemen van zijn positie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Nokia. Sari Baldauf is voorgesteld als nieuwe voorzitter van de RvC. Siilasmaa was twaalf jaar actief in de Raad van Commissarissen van het Finse bedrijf.

President-commissaris Risto Siilasmaa is niet verkiesbaar voor een nieuwe termijn in de Raad van Commissarissen van Nokia. Siilasmaa werd in 2008 commissaris bij het Finse bedrijf en vervulde sinds 2012 de rol van president-commissaris. Van 2013 tot 2014 was hij ook werkzaam als CEO van het bedrijf. Er zal op de Algemene Vergadering op 8 april 2020 gestemd worden over zijn beoogde opvolger, Sari Baldauf.

Zie ook: Vrouwenquotum: Tweede Kamer steunt voorstel

Siilasmaa: ‘Tijdens mijn tijd als president-commissaris hebben we Nokia gepositioneerd als een toonaangevend bedrijf op het gebied van netwerktechnologie, met een sterke basis voor de toekomst. Dit omvat een aantal fundamentele strategische stappen, waaronder de verkoop van de Nokia mobiele apparaten aan Microsoft, de volledige eigendom van de NSN-telecominfrastructuuractiviteiten en de acquisitie van Alcatel-Lucent. Deze transformationele reis is niet eenvoudig geweest en ik wil iedereen bij Nokia bedanken voor hun vastberadenheid en toewijding.’

Opvolger Siilasmaa

Sari Baldauf, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen, moet de opvolger van Siilasmaa worden. Baldauf is ook lid van de RvC van Daimler en de Raad van Bestuur van Aalto University. ‘Ik ben vereerd met de nominatie om Nokia en zijn aandeelhouders te dienen als voorzitter van de Raad van Commissarissen’, aldus Baldauf. ‘Risto en ik hebben nauw samengewerkt sinds ik in mei vicevoorzitter werd. Ik zie een duidelijke mogelijkheid om te helpen aandeelhouderswaarde op lange termijn te creĆ«ren en kijk ernaar uit om nauw samen te werken met de Raad ven met Nokia CEO Rajeev Suri. Rajeev en zijn team werken hard om zowel de kortetermijnkwesties aan te pakken als de waardevermeerderaars van Nokia op langere termijn te versterken.’