Erik van der Laan volgt Huib van der Burg op als lid van de Raad van Toezicht van Zorggroep Groningen. Van der Laan neemt ook het voorzitterschap van de auditcommissie van Zorggroep Groningen over van Van der Burg.

Van der Laan is gemeentesecretaris van de Friese gemeentesecretaris van de Friese gemeente Achtkarspelen en algemeen directeur van werkmaatschappij 8KTD, de ambtelijke samenwerking van Achtkerspelen en Tytsjerksteradiel. Ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van woningcoöperaties Nijestee in Groningen en Actium in Assen. Door mantelzorgtaken is de ouderenzorg een deel van zijn leven geworden. ‘Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan wonen, zorg, welzijn en behandeling voor ouderen’, zegt Van der Laan.

Zie ook: ‘De “nieuwe toezichthouder” mag meer verbindend zijn’

Met het vertrek van Huib van der Burg als lid van de Raad van Toezicht van Zorggroep Groningen bestaat de Raad van Toezicht nu nog uit Bernard Arnold (voorzitter), Hans Konst, Akkelys Lukkes, Elles Dost en de kersverse Erik van der Laan.