De NOS heeft per 1 december een nieuw lid van de Raad van Toezicht. Emine Özyenici, topvrouw bij de Sociale Verzekeringsbank, is toegetreden tot de RvT.

Emine Özyenici is op het moment werkzaam als Chief Information Officer (CIO) bij de Sociale Verzekeringsbank. Özyenici’s carrière begon bij KPMG, vervolgens was ze ook werkzaam bij Capgemini, de Regiopolitie Midden- en West-Brabant, de Nationale politie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Ze studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Exectuvie Change Management bij het SIOO.

Zie ook: Omstreden Dominique Leroy blijft commissaris bij Ahold Delhaize

De Raad van Toezicht van de NOS bestaat verder uit Bart Brouwers (hoogleraar Journalistiek & Mediastudies aan de Rijksuniversiteit Groningen), Adriana Esmeijer (directeur-bestuurder bij het Prins Bernhard Cultuurfonds), Rob van Gijzel (voormalig Tweede Kamerlid en oud-burgemeester van Eindhoven, tegenwoordig zelfstandig ondernemer) en Ton de Jong (Managing Director TNO EnergieTransitie).

Drie leden namen onlangs afscheid als lid van de Raad van Toezicht. Johan van der Werf (commissaris Ordina en lid RvT van het UMC Utrecht), Anita Arts (voorzitter RvB van het Flevoziekenhuis) en Jan de Vries (voorzitter CNV connectief) hebben volgens het rooster van aftreden afscheid genomen van hun functie.