DSM wil Thomas Leysen als nieuwe commissaris. Leysen staat bekend om zijn werk bij materiaaltechnologie- en recyclagegroep Umicore.

De komst van van Thomas Leysen als commissaris staat op de agenda tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 8 mei 2020. Dan wordt er ook gestemd over eventuele nieuwe termijnen van reeds zittende leden van de Raad van Commissarissen.

Zie ook: Wet over lange termijn betrokkenheid van aandeelhouders in werking

Leysen was van 2000 tot 2008 hij CEO van Umicore. Onder zijn leiderschap heeft het bedrijf zich getransformeerd in een door innovatie en technologie gedreven organisatie met duurzame ondernemen als kernwaarde. Deze punten, door technologie gedreven zakendoen en organisaties verduurzamen, zijn ook de punten waarop DSM hoopt de Leysen de Raad van Commissarissen zal versterken.

Ook met betrekking tot toezichthoudende functies heeft Leysen zijn sporen verdiend. Zo was hij bijvoorbeeld commissaris bij het Duitse Bank Metzler. Daarnaast is hij voorzitter van de Belgische Corporate Governance Commissie. Hij is ook Chairman van de Belgische bank KBC, het Belgische Mediahuis en de Koning Boudewijnstichting.

Toekomst Kennedy en Pant bij DSM

Op de geplande AVA van 8 mei zal ook gestemd worden over de eventuele voortzetting van de rol van Eileen Kennedy en Pradeep Pant als commissaris bij DSM. Victoria Haynes zal niet beschikbaar zijn voor herbenoeming.