Jan Nooitgedagt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van uitgeverij Mediahuis Nederland, legt per direct zijn functie neer. Nooitgedagt wil zich meer richten op andere werkzaamheden zoals zijn voorzitterschap bij Invest-NL.

De 66-jarige Jan Nooitgedagt wil voorzitter worden van Invest-NL, een nieuw onderdeel van de Rijksoverheid dat investeringen op maatschappelijke terreinen ‘waar Nederland nu nog kansen laat liggen’ wil stimuleren.

Zie ook: DSM haalt Belgische topman binnen

InvestNL is er om ‘marktfalen’ te corrigeren, voor projecten die als te risicovol of te groot worden gezien door de conventionele geldschieters. Invest-NL wordt een zelfstandig bedrijf met de overheid als 100 procent aandeelhouder. Voormalig PvdA-kopstuk Wouter Bos is CEO van het investeringsfonds.

Nooitgedagt kwam ruim zes jaar geleden aan boord van de Telegraaf Media Groep (TMG). Als commissaris maakte hij de overnamestrijd tussen John de Mol en Mediahuis mee. Als waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen bij TMG moest hij het proces in goede banen zien te leiden. ‘Het doet mij deugd dat inmiddels is gebleken dat de overname door het Belgische Mediahuis succesvol is verlopen. De onderneming staat er goed voor en dat betekent dat ik met een gerust hart afscheid kan nemen.’

‘Professioneel, betrokken en ervaren’

Gert Ysebaert, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van Mediahuis Nederland, noemt Nooitgedagt ‘een betrokken, professionele, zeer ervaren commissaris en voorzitter’. ‘Ik vind het dan ook jammer dat hij de Raad van Commissarissen van Mediahuis Nederland gaat verlaten.’ Ysebaert zal het voorzitterschap voorlopig overnemen van Nooitgedagt, totdat er een opvolger gevonden is. De Raad van Commissarissen van Mediahuis bestaat verder nog uit Paul Verwilt, Simone Brummelhuis en Marc Vangeel.