Pieter Duisenberg wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Gasunie. Duisenberg is de opvolger van Rinse de Jong.

De 52-jarige Pieter Duisenberg is per 25 maart 2020 de nieuwe president-commissaris van N.V. Nederlandse Gasunie. De minister van Financiën, aandeelhouder van Gasunie, heeft Duisenberg benoemd op voordracht van de Raad van Commissarissen. ‘Duisenbergs brede kennis en ervaring in zowel de energie- als de publieke sector zijn van grote toegevoegde waarde gelet op de veranderende rol van Gasunie in de energievoorziening’, aldus het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het transport van aardgas in Nederland en Noord-Duitsland.

Zie ook: Aloys Kregting: ‘Zonder digitaal plan ga je eraan’

Duisenberg, sinds enkele maanden commissaris bij Gasunie, over zijn benoeming als president-commissaris: ‘Gasunie heeft de ambitie om een bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie. Vanuit mijn nieuwe verantwoordelijkheid wil ik daar graag een actieve bijdrage aan leveren.’

Opvolger De Jong

De zoon van voormalig minister Wim Duisenberg is de opvolger van Rinse de Jong. De vertrekkende voorzitter van de Raad van Commissarissen treedt terug omdat hij de maximale benoemingstermijn heeft bereikt. ‘Rinse de Jong heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling die Gasunie heeft gemaakt als Europees energieinfrastructuurbedrijf. Gasunie is hem erkentelijk voor zijn nauwe betrokkenheid als voorzitter en commissaris.’