Herman van Drie vertrekt uit de Raad van Commissarissen van Feyenoord. Van Drie legt zijn toezichthoudende taken neer vanwege ‘een verschil van inzicht’.

De Raad van Commissarissen van Feyenoord neemt per direct afscheid van Herman van Drie. Van Drie trad in maart 2017 toe tot de Raad van Commissarissen van Eredivisieclub. De vleesmagnaat geeft ‘een verschil van inzicht over de te volgen koers binnen de RvC’ aan als reden voor zijn vertrek. Hij kon zich onder meer niet vinden in de rol die president-commissaris Toon van Bodegom inneemt bij de Rotterdamse club.

Zie ook: Commissarissen Feyenoord zetten topman buitenspel

Van Drie was negen jaar geleden een van de grondleggers van de zogeheten ‘Vrienden van Feyenoord’. Deze groep supporters gaf de destijds noodlijdende club een kapitaalsinjectie van ruim dertig miljoen euro in ruil voor een minderheid van de aandelen (49 procent). Het doel was om zo de club weer ademruimte te geven, zodat de directie de tijd kreeg om door middel van gezond beleid de financiën verder op orde te krijgen en bovendien te werken aan nieuw sportief succes.

De Vrienden van Feyenoord

In de Raad van Commissarissen van Feyenoord zitten nu nog Toon van Bodegom (voorzitter), Richard Bruens en Gérard Moussault. Sjaak Troost, het afgelopen halfjaar interim-technisch directeur bij de voetbalclub, zou per februari terugkeren als commissarissen, maar de Vrienden van Feyenoord zouden hiervan geen voorstander zijn. De Vrienden mogen twee commissarissen aanwijzen.