Philips wil DSM-topman Feike Sijbesma als commissaris. De Oostenrijker Peter Löscher staat tevens op de nominatie als aanwinst voor de Raad van Commissarissen.

Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Philips wil Feike Sijbesma binnenhalen als lid van de Raad van Commissarissen. Sijbesma moet vicevoorzitter worden van de RvC. Peter Löscher, de voormalige CEO van het Duitse technologiebedrijf Siemens, wordt eveneens voorgedragen als commissaris. Aandeelhouders van Philips kunnen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 30 april over de voordracht stemmen.

Zie ook: Vriend van Feyenoord stapt op als commissaris

President-commissaris Jeroen van der Veer over de aanstaande benoeming van het tweetal: ‘Feike Sijbesma is een erkend leider op het gebied van bedrijfsvoering en duurzaamheid, terwijl Peter Löscher een ervaren business leader is in de medische technologie- en farmaceutische industrie. Hun uitstekende ervaring zal zeer waardevol zijn voor Philips.’

Toekomst Feike Sijbesma

DSM-topman Feike Sijbesma kondigde eerder deze maand zijn vertrek aan. De 60-jarige Sijbesma blijft tot 15 februari aan als CEO, daarna blijft hij nog tot 1 mei 2020 bij het bedrijf ‘om een soepele overgang in de komende vijf maanden te verzorgen’. Sijbesma is tevens commissaris bij toezichthouder De Nederlandsche Bank en commissaris bij Unilever.