Jeroen Hoencamp, CEO van telecombedrijf VodafoneZiggo, moet de nieuwste commissaris van PostNL worden. Ook voormalig PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert is in beeld als commissaris.

Postbedrijf PostNL draagt Jeroen Hoencamp en Ad Melkert voor als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. Hoencamp is topman van telecombedrijf VodafoneZiggo, Melkert is onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ),. De nominaties worden voorgelegd op de aandeelhoudersvergadering van PostNL in april volgend jaar. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.

Zie ook: Annemarie Jorritsma: ‘In de top moet je flexibel zijn en hard werken’

Melkert en Hoencamp zullen de vertrekkende commissarissen Frank Rövekamp en Jacques Wallage vervangen.

Vertrek Melkert ADO Den Haag

Melkert maakte onlangs ruimte vrij in zijn toezichthoudende portefeuille. De voormalig PvdA-fractievoorzitter en collega-commissaris John van Ringelenstein namen afscheid van voetbalclub ADO Den Haag. Melkert en van Ringelenstein konden zich niet vinden in het beleid van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen. Na overleg besloot het tweetal hun rol als commissaris neer te leggen. ‘Wij blijven ons verbonden voelen met het succes van de club en wensen de ADO Den Haag-gemeenschap het allerbeste’, lieten de ex-commissarissen weten.