Fastned wil diversiteit in haar Raad van Commissarissen. De Nederlandse producent van snellaadstations is daarom op zoek naar een vrouwelijke commissaris. Momenteel bestaat de Raad van Commissarissen uit drie mannen.

Fastned is op zoek naar een vrouwelijke commissaris om zo meer diversiteit in de Raad van Commissarissen te creëren. ‘Fastned zet een stap naar meer diversiteit in haar Raad van Commissarissen. In een gezamenlijke bijeenkomst met het bestuur (..) is besloten dat de RvC per direct op zoek zal gaan naar een vrouwelijke commissaris’, meldt het bedrijf.

Zie ook: Jolanda Poots-Bijl: ‘Beste talenten aan de top, man of vrouw’

Commissaris Hans Streng zal bij benoeming van de nieuwe commissaris aftreden, zodat de Raad van Commissarissen zal blijven bestaan uit drie personen. De overige commissarissen zijn oprichter Hans Lubbers en Hans Michels.

Uitgifte nieuwe certificaten

Daarnaast heeft Fastned besloten om op 3 februari aanstaande een Vergadering van Certificaathouders te houden. De vergadering betreft het machtigen van het bestuur voor een periode van 18 maanden om nieuwe aandelen uit te geven tot maximaal 20 procent van het huidige aantal uitstaande certificaten van aandelen. De opbrengst van de uitgifte zal gebruikt worden voor de verdere groei van het bedrijf.

Fastned breidt uit naar België

Fastned is niet alleen in Nederland actief: ook in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en sinds kort ook in België. De uitbater van elektrische laadpalen heeft voor dertien locaties in België vergunningen gekregen om laadstations aan te leggen voor elektrische auto’s. Topman Michiel Langezaal over de uitbreiding: ‘Dit past perfect in onze missie, namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder en daarmee de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.’