Jacques de Vaucleroy vertrekt als vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold Delhaize. Frank van Zanten zal zijn plaats innemen.

De 58-jarige Jacques de Vaucleroy zal aan het einde van zijn huidige mandaat met pensioen. De Vaucleroy was de afgelopen vier en elf jaar commissaris bij respectievelijk Ahold Delhaize en Delhaize Groep. President-commissaris Jan Hommen over het vertrek van zijn vicevoorzitter. ‘We willen Jacques bedanken voor zijn uitstekende bijdragen gedurende vele jaren bij de Delhaize Groep en, na de fusie, bij Ahold Delhaize. Zijn uitgebreide kennis en passie voor de detailhandel zal enorm worden gemist. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst.’

Zie ook: Fastned zoekt vrouwelijke commissaris

De Vaucleroy kwam bijna twee jaar geleden in het nieuws vanwege een grootschalige verkoop van zijn aandelen. De Belg, behorend tot één van de oprichtersfamilies achter het Belgische supermarktbedrijf Delhaize, verkocht 829.023 Ahold Delhaize-aandelen en cashte ruim 8 miljoen euro.

Ahold Delhaize vindt vervanger De Vaucleroy

Ahold Delhaize heeft zijn pijlen gericht op Frank van Zanten als opvolger van De Vaucleroy. De Nederlandse topman van het Britse Bunzl staat op de nominatie voor een benoeming op 8 april 2020. Hommen: ‘We zijn verheugd Frank voor te stellen voor benoeming in de Raad van Commissarissen. Hij is een ervaren manager en zal uitgebreide internationale ervaring en expertise brengen van een zeer complexe distributie van meerdere producten. Zijn waardevolle kennis en competenties zullen belangrijk zijn voor de Raad van Commissarissen, aangezien Ahold Delhaize zijn Leading Together-strategie blijft implementeren.’