Chris de Ruyter van Steveninck en Marrianne Groeneveld-Klunder zijn per 1 januari 2020 nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van Eden Hotels. Ferry Houterman neemt na elf jaar afscheid van zijn functie binnen de RvC.

Groeneveld-Klunder is het nieuwe aanspreekpunt voor de Ondernemingsraad van Eden. Ferry Houterman, commissaris sinds de oprichting van de RvC in 2008, heeft per 1 januari afscheid genomen van zijn functie. Jan ten Kate blijft voorzitter, waardoor de RvC van Eden zal blijven bestaan uit drie leden. Beide aanstellingen binnen de Raad van Commissarissen zijn voor een periode van vier jaar.

Zie ook: Twee nieuwe toezichthouders CBF

De RvC van Eden Hotels ontstond in 2019 als onderdeel van de professionalisering en groei van de hotelgroep. Na elf jaar verlaat Ferry Houterman de Raad en neemt Marrianne Groeneveld-Klunder zijn taken over als personeelscommissaris. Groeneveld-Klunder is sinds 2015 werkzaam als CHRO van SHV Energy . Na haar studie in Rotterdam heeft ze ruime ervaring opgedaan in HR en Operations bij onder meer TNT en het latere CEVA Logistics, zowel nationaal als internationaal. De Ruyter van Steveninck is afgestudeerd aan de TU Delft en bekleedde daarna ruim 10 jaar diverse financiële functies bij ABN AMRO. Sinds 2012 is hij CFO van ONE-Dyas B.V., actief in de gas- en oliewinning op de Noordzee.

‘Nieuwe input en nieuwe inspiratie’

Jan ten Kate, voorzitter van de RvC van Eden Hotels, over de wisseling van de wacht bij de Raad: “Er is een hoop veranderd bij Eden Hotels sinds 2008, maar sommige dingen blijven hetzelfde. Het bedrijf is nog even ambitieus en blijft zich ontwikkelen. Met het nieuwe team van commissarissen ga ik er alles aan doen om, naast de toezichthoudende taken van de RvC, de hotelgroep te ondersteunen waar gewenst. Ik heb altijd met veel plezier samengewerkt met de heer Houterman en ga zijn inbreng zeker missen. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de nieuwe input en nieuwe inspiratie die mevrouw Groeneveld-Klunder en de heer De Ruyter van Steveninck gaan brengen!”