Jaap van Manen, voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen van APG, heeft besloten zijn functie per 1 januari 2020 naast zich neer te leggen.

Van Manen was sinds 1 januari 2019 voorzitter van de RvC. Nu heeft hij besloten zich terug te trekken, niet alleen als voorzitter maar ook als lid van de Raad. Van Manen heeft dit besluit genomen vanwege persoonlijk omstandigheden. De huidige vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen, Pieter Jongstra, zal de rol van voorzitter tijdelijk waarnemen. De Raad van Commissarissen beraadt zich over de permanente invulling van de rol van voorzitter.

Zie ook: Polat en Seighali in Raad van Toezicht Paleis Het Loo

Met het vertrek van van Manen bestaat de Raad van Commissarissen van APG nog uit 6 leden. Pieter Jongstra (waarnemend voorzitter), Roger van Boxtel (president-directeur NS), Maes van Lanschot (CFO  TropIQ Health Sciences B.V), Edith Snoeij (voorzitter RvT PNO Media), Dick van Well (president-commissaris Kikx Holding BV) en Claudia Zuiderwijk (voorzitter RvB Kamer van Koophandel)