Cultuur zit diepgeworteld in een organisatie. Hoe houd je als commissaris toezicht op cultuur? Ervaren commissarissen John Jaakke en Inge Brakman delen hun ervaring in Governance TV.

Cultuur, gedrag, de ‘softe’ kant van een organisatie: in de top van ondernemingen en in discussies over goed ondernemingsbestuur is er tegenwoordig veel meer aandacht voor dan voorheen. Hoeveel invloed heb je Raad van Commissarissen op een bedrijfscultuur? En als je iets wilt veranderen, hoe ga je dan te werk? Belangrijke vragen voor een commissaris of toezichthouder. Host Gerard van Vliet gaat dieper in op cultuur in de boardroom met John Jaakke en Inge Brakman.

Inge Brakman werkte onder meer voor de Nederlandse Vereniging voor Journalisten en was lid en voorzitter van het Commissariaat voor de Media. De laatste tien jaar werkt(e) ze als toezichthouder bij onder andere de Universiteit van Amsterdam, het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Nederlandse B.V.’s van DSM, Shell, Accenture en WNF en is ze voorzitter van het Rode Kruis.

John Jaakke startte zijn carrière bij SHV, was meer dan twintig jaar ondernemingsrecht-advocaat en M&A-specialist en jarenlang bestuursvoorzitter bij advocatenkantoor Van Doorne in Amsterdam. Inmiddels is hij zelfstandig ‘trusted advisor’ van bedrijven en aandeelhouders. Daarnaast heeft hij een portefeuille van toezichthoudende en adviesfuncties.

Jaakke is momenteel executive coach en board evaluator bij QUIST, voorzitter RvC Eredivisie CV, NBE (Nederlands Blazers Ensemble), Hoogvliet e.a.

Inge Brakman en John Jaakke zijn sprekers op de Dag van het Commissariaat 2020. Kijk voor meer informatie op de website.