Pieter Jongstra RA (63) is door de Raad van Commissarissen van APG Groep NV unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Jaap van Manen op, die per 1 januari terugtrad als voorzitter van de RvC.

Pieter Jongstra is al sinds het aft(eden van Jaap van Manen plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Commissarissen. Nu heeft de RvC unaniem gestemd om hem aan te stellen als vaste voorzitter. Jongstra is sinds februari 2015 werkzaam als commissaris bij APG. Hij heeft een groot gedeelte van zijn loopbaan bij EY gewerkt, waarvan meer dan 14 jaar in (internationale) bestuursfuncties. Van medio 2015 tot medio 2018 was Jongstra voorzitter van de beroepsorganisatie van accountants (NBA). Hij bekleedt op dit moment ook een aantal nevenfuncties. Zo is hij lid van het bestuur en penningmeester van Stichting Ondersteuning Nederlandse Bachvereniging en lid van de RvC van Mazars NV en CZ.

Zie ook: Voorzitter RvC APG trekt zich terug

Dick van Well, vicevoorzitter van de raad van commissarissen van APG: “Met Pieter Jongstra krijgen we een zeer ervaren en deskundige voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is al geruime tijd commissaris en heeft veel kennis van APG en de sterk veranderende omgeving. Bovendien heeft hij een goede verstandhouding met de raad van bestuur. We kijken uit naar een plezierige continuering van de samenwerking.”

De raad van commissarissen van APG Groep is nu als volgt samengesteld: Pieter Jongstra (voorzitter), Dick van Well (vicevoorzitter), Roger van Boxtel, Maes van Lanschot, Edith Snoeij en Claudia Zuiderwijk.