Janny Vlietstra is door de aandeelhouders van Thialf benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Daarmee is de RvC weer compleet. 

Het was eerder al als doel gesteld om de RvC weer compleet te krijgen. Vlietstra is gevraagd de rol van president-commissaris in ieder geval de komende 6 maanden te vervullen. Daarna zal een eventueel vervolg worden besproken tussen aandeelhouders en de Raad van Commissarissen. Vlietstra heeft veel ervaring in bestuurlijke functies, zowel regionaal als nationaal. Zo was ze onder andere wethouder van Leeuwarden, burgemeester van o.a. Winschoten en Haren en gedeputeerde van Drenthe. In de periode 2011-2019 was Vlietstra namens de Partij van de Arbeid lid van de Eerste Kamer. Ook heeft ze diverse toezichthoudende functies gehad. Vlietstra is op dit moment ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van afvalsturing Friesland en zorginstelling ZINN in Haren.

Zie ook: Inge Brakman, John Jaakke en Dorel Smits-Hoekstra op Dag van het Commissariaat

Gedeputeerde Sander de Rouwe, namens de aandeelhouders Provincie Fryslân en Gemeente Heerenveen:  ‘Met Janny Vlietstra krijgt de Raad van Commissarissen veel bestuurlijke ervaring in huis die zeker in de huidige lastige fase waarin Thialf verkeert hard nodig zal zijn. Ook ben ik blij dat Thialf met de komst van Minne Dolstra op korte termijn de directie kan versterken om aan de slag te gaan met de gevraagde besparingen en het herstelplan.’