Gerard Kleisterlee, vice-chairman en commissaris bij Shell, heeft aangekondigd niet beschikbaar te zijn voor nog een termijn bij het olie- en gasconcern. Na negen jaar legt Kleisterlee zijn rol als niet-uitvoerend director neer. Linda Stuntz, eveneens commissaris van Shell, legt tegelijkertijd haar functie neer.

Euleen Goh zal de rol van Gerard Kleisterlee als vice-voorzitter overnemen. Neil Carson is de opvolger van Kleisterlee als voorzitter van de remuneratiecommissie. De wijzigingen in de Raad van Commissarissen vinden plaats tijdens de aandeelhoudersvergadering van Shell op 20 mei, wanneer Euleen Goh en Neil Carson herkozen worden.

Zie ook: Janny Vlietstra nieuwe president-commissaris bij Thialf

Gerard Kleisterlee heeft diverse functies vervuld bij Philips, waarna hij in 2001 tot CEO benoemd werd. Daarnaast is Kleisterlee lid van de raad van bestuur van Dell Inc. geweest en lid van de Raad van Toezicht van Daimler AG. Tot slot heeft hij een functie als non-executive director gehad bij IBEX Global Solutions.

Linda Stuntz is een van de oprichters van advocatenkantoor Stuntz, Davis & Staffier in Washington. In januari 2019 ging zij daar met pensioen. Daarnaast vervulde zij in Amerika verschillende functies bij onder andere het Amerikaanse ministerie van energie. In 2011 werd zij benoemd tot non-executive director bij Shell.