Voormalig Philips-dochter Signify stelt Pamela Knapp voor als nieuwe commissaris. De Duitse Knapp is momenteel onder meer toezichthouder bij Siemens.

De 61-jarige Pamela Knapp is genomineerd voor een plaats in de Raad van Commissarissen. De aandeelhouders van Signify stemmen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei over Knapps benoeming. De herbenoeming van Arthur van der Poel en Rita Lane staat eveneens op de agenda.

Zie ook: Inge Brakman, John Jaakke en Dorel Smits-Hoekstra op Dag van het Commissariaat

De voordracht van Frank Lubnau wordt tevens voorgelegd aan de aandeelhouders.

Pamela Knapp

Pamela Knapp is de laatste jaren actief als commissaris bij ondernemingen als chemiebedrijf Lanxess, glasmaker Saint-Gobain en automaker PSA. Knapp begon haar carrière in 1987 bij de Deutsche Bank AG. Ze heeft van 1992 tot 2009 verschillende managementfuncties bij Siemens AG bekleed. Vanaf 2004 was zij CFO en lid van de Raad van Bestuur van de divisie Power Transmission and Distribution van Siemens. Van 2000 tot 2004 was ze Senior Vice President verantwoordelijk voor Management Development en Senior Management Compensation voor de Siemens Groep.

Van 2009 tot 2014 was de aanstaande Signify-commissaris Chief Financial Officer en lid van Vorstand bij GfK SE. Ze behaalde een diploma Economie aan de Universiteiten van München en Berlijn (Duitsland) en volgde een Advanced Management Program aan de Harvard Business School.

Omzet Signify blijft achter

Siginify behaalde in het vierde kwartaal een omzet van 1,75 miljard euro. Een enigszins tegenvallend resultaat, want analisten zetten in op 1,78 miljard. De nettowinst bleef met 98 miljoen euro ook achter: een jaar eerder behaalde het bedrijf een winst van tegen 119 miljoen euro. Uiteindelijk haalde het verlichtingsbedrijf een omzet van 6,25 miljard euro, met een winst van 267 miljoen euro.