Nederlandse uitgeverij Wolters Kluwer heeft bekend gemaakt dat Sophie Vandebroek voorgedragen zal worden als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Haar voordracht zal op de algemene vergadering van aandeelhouders op 23 april 2020 besproken worden.

Vandebroek heeft elektrotechniek gestudeerd aan Cornell University, daarna behaalde ze haar masterdiploma in elektromechanica aan de Katholieke Universiteit Leuven. Van 2006 tot 2016 was zij CTO (Chief Technology Officer) en vice-president bij Xerox. Daarna heeft ze verschillende functies bekleed bij IBM, ze was daar onder andere COO( Chief Operating Officer) IBM Research, vice-president IBM Industry Research en vice-president Emerging Technology Partnerships. Op dit moment heeft Vandebroek ook verschillende bestuursfuncties bij onder andere IDEXX. Ondertussen is ze ook nog hoogleraar aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT), waar ze ook lid is van de adviesraad van de decaan van engineering.

Zie ook: Oud-CFO Vopak commissaris bij Wolters Kluwer

Vandebroek volgt Fidelma Russo op. Zij stelde zich wegens andere verplichtingen niet beschikbaar voor een vervolgtermijn en trok zich eind 2019 terug uit de RvC. Frans Cremers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Wolters Kluwe, zegt zeer verheugd te zijn om Vandebroek voor te kunnen dragen voor een benoeming in de RvC. ‘‘We kijken ernaar uit om te profiteren van haar uitgebreide ervaring bij grote technologiebedrijven. Ze zal diepgaande kennis brengen in het creëren en toepassen van technologieën die groei stimuleren’, aldus Cremers.