President-commissaris Pieter Trienekens draagt op 7 februari officieel de voorzittershamer over aan Doede Vierstra. Trienekens neemt hiermee na zes jaar afscheid van Stedin Groep.

Na ruim vijf jaar neemt Piet Trienekens afscheid van Stedin. Doede Vierstra, de nieuwe president-commissaris, over zijn vertrekkende collega: ‘Pieter Trienekens was in roerige tijden directeur en voorzitter RvC van Stedin Groep. Hij wist Stedin op een goede manier voor te bereiden op de splitsing met Eneco. Niet veel daarna werd het Zeeuwse DNWG aangekocht. Ook dat was een complex dossier. Pieter blinkt uit in zijn persoonlijk contact met aandeelhouders en raad van bestuur.’

Lees verder: Commissaris Class | Hoe ga je om met met een niet-functionerende bestuurder?

‘Ook is hij begaan met de medewerkers van het bedrijf’, vervolgt Vierstra. ‘Hij spreekt geregeld met de Centrale Ondernemingsraad. Hij mag daarin met recht een voorbeeld genoemd worden. Ik wil hem – mede namens de aandeelhouders – bedanken voor zijn betrokkenheid.’

Piet Trienekens: jarenlange ervaring in de energiesector

Piet Trienekens heeft voor lange tijd in de energiesector gewerkt. In de jaren 70 en 80 was Trienekens werkzaam voor het ministerie van Economische Zaken. Daarna werkte hij 25 jaar voor Gasunie. Hij startte in 2014 als algemeen directeur a.i. bij Stedin Netbeheer B.V. nadat begin 2017 Eneco zich afsplitste van Stedin, trad Trienekens als voorzitter toe tot de Raad van Commissarissen. Op 7 februari zal Doede Vierstra de functie van president-commissaris overnemen.

Vierstra is momenteel actief als bestuurder namens de Ondernemingskamer van het Hof in Amsterdam. Zijn ruime ervaring met publieke stakeholders, waaronder publieke aandeelhouders, is onder andere opgedaan bij zijn werkzaamheden als CFO van Nuon. Vierstra is momenteel voorzitter van de Investeringscommissie van FSFE, het Fries Schone Energie Fonds, en hij was in het verleden voorzitter van de WENB (de Werkgeversvereniging Energie- en Nutsbedrijven).