Het Stedelijk Museum Schiedam heeft twee nieuwe leden in de Raad van Toezicht: Halil Karaaslan en Anke Bodewes. Henriëtte van der Linden heeft besloten de Raad van Toezicht na acht jaar te verlaten.

Halil Karaaslan, programma-manager Diversiteit en Inclusie bij ECHO, en de Schiedamse makelaar Anke Bodewes zijn de nieuwe leden van de Raad van Toezicht van Het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum omschrijft het tweetal als ‘enthousiaste Schiedammers’. Voorzitter van de Raad, Pascal Visée, over de benoeming: ‘We zijn heel blij dat deze betrokken Schiedammers met hun kennis, netwerk en ervaring de Raad van Toezicht komen versterken.’

Zie ook: Governance TV | Ferdi de Lange en Dorel Smits-Hoekstra

Anke Bodewes is al jaren makelaar in Schiedam. Daarnaast is ze landelijk actief als bestuurslid van onder andere de vakgroep Wonen van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. Bodewes: ‘Ik houd ervan mijn kennis, ervaring en liefde voor de stad in te zetten, de vraag van het museum kwam dan ook als aangename verrassing’.

Karaaslan is sinds kort programma-manager diversiteit en inclusie bij ECHO, daarvoor was hij docent maatschappijleer aan het Lentiz | LIFE college. Ook mengt hij zich regelmatig in het maatschappelijke debat over onderwijs, inclusie, diversiteit en islam als columnist voor NRC Handelsblad. ‘Als Schiedammer ben ik trots op het Stedelijk Museum Schiedam dat de ambitie uitspreekt om alle Schiedammers aan zich te binden’, stelt hij. ‘Ik hoop bij te dragen aan een mooi, inclusief, maar vooral leuk museum waar jong en oud zich in al zijn diversiteit kan herkennen.’

Bezoekersrecord

Het Stedelijk Museum Schiedam won afgelopen jaar de BankGiro Loterij Museumprijs. Het aantal bezoekers steeg naar het recordaantal van ruim 71.000. Dat is een groei van 34 procent ten opzichte van 2018. Ruim een derde van het publiek komt uit Schiedam. Het aantal virtuele bezoekers aan de website van het museum verdubbelde naar circa 371.000.