Logistiek Retailer Audax Groep installeert een Raad van Commissarissen. Eén van de commissarissen is Luc van Os, de vertrekkende CEO van Hearst Nederland.

Audax Groep heeft besloten om een Raad van Commissarissen te installeren binnen het bedrijf. Er zullen vijf commissarissen zitting nemen, waaronder Luc van Os. Van Os nam recent afscheid als bestuursvoorzitter van uitgeversconcern Hearst Nederland. De afgelopen vierentwintig jaar werkte hij voor het concern en de rechtsvoorgangers Lagardère Active en Quote Media.

Zie ook: Nieuwe leden Raad van Toezicht Stedelijk Museum Schiedam

Joop Brakenhoff, Group Director Internal Audit bij internationaal telecommunicatieconcern Veon, wordt de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Brakenhoff bekleedde eerder senior managementposities bij onder andere Heineken en Ahold. Femke de Leeuw, eigenaar en directievoorzitter sinds 2010, van Blicon Beveiligingen is ook lid van de RvC. Jan Brouwer is directievoorzitter van Plus Supermarkten en doorgewinterd toezichthouder. Hij was onder meer commissaris bij Schiphol NV en Wehkamp.nl. Om dit moment is hij ook lid van de Raad van Commissarissen van Intergamma en Royal A-ware.

Als laatste zal Ingrid Faber zitting nemen in de raad. Faber is mede-eigenaar van de Faber Halberstma Group, Europees marktleider op het gebied van duurzame verpakkingsproducten. Faber staat daar sinds 2006 aan het roer. Ze is expert op het gebied van logistiek en een zeer ervaren toezichthouder. Ze is commissaris geweest bij Jaarbeurs Utrecht en heeft in de Raad van Toezicht van TNO gezeten. Momenteel is ze commissaris bij Koninklijk Paardekooper Group.

‘Divers en met een schat aan ervaring’

Hubert de Leeuw, voorzitter van de Raad van Bestuur en voorzitter van de Aandeelhouders van Audax Groep: “Wij hechten aan sterke checks and balances binnen de organisatie. De samenstelling van onze Raad van Commissarissen – divers en met een schat aan ervaring – garandeert professioneel en accuraat intern toezicht en biedt het bestuur van de organisatie bovendien een solide klankbord.”