Corbion heeft bekend gemaakt oud DSM-topvrouw Ilona Haaijer voor te dragen als nieuwe commissaris. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei van 2020 zo gestemd worden over het voorstel.

Ilona Haaijer is genomineerd voor een functie in de Raad van Commissarissen van voedingsconcern Corbion, zo maakt het bedrijf bekend. Als ze op de AVA inderdaad aangesteld wordt als commissaris zal ze voor een periode van vier jaar zitting nemen in de raad. Haaijer heeft extensieve ervaring in senior leadership rollen binnen multinationals.  Zo was ze president en CEO van DSM Food Specialties en president van DSM Presonal Care binnen Royal DSM. Daarnaast is ze CEO van Philips AVENT en VP Corporate Strategy geweest voor Philips. Daarvoor was Haaijer actief als consultant bij The Boston Consulting Group. Op dit moment is ze actief als lid van de Raad van Commissarissen van Royal Boskalis.

Zie ook: Voormalig topman Hearst in Raad van Commissarissen Audax

De Raad van Commissarissen van Corbion geeft aan blij te zijn dat Haaijer haar expertise verder komt versterken met haar diepe kennis op het gebied van de wereldwijde voedingsindustrie. Daarnaast zal haar aanstelling bijdragen aan de diversiteit binnen de Raad van Commissarissen. Onder voorbehoud zal haar nieuwe rol als commissaris direct na de AVA op 11 mei van start gaan.