Ervaren commissaris Tjalling Tiemstra, Justina Alders-Sheya (Financial Investments Triodos) en Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, zijn toegevoegd aan de sprekers voor de Dag van het Commissariaat 2020.

Tjalling Tiemstra, Diana Monissen en Justina Alders-Sheya voegen zich bij onder meer Inge Brakman, Jaap Winter en Annemieke Roobeek op de Dag van het Commissariaat op 2 april. Monissen (Prinses Máxima Centrum) gaat samen met Brakman en Smits-Hoekstra in gesprek over Disruptie in de boardroom. Alders-Sheya spreekt vanuit haar Triodos-ervaring over langetermijnwaardecreatie. Ervaren commissaris Tiemstra sluit de dag af met het onderwerp Trends binnen Governance en de impact hiervan op de rol van de commissaris/toezichthouder.

Tjalling Tiemstra

Na een studie bedrijfseconomie in Groningen en militaire dienst in Den Haag is Tjalling Tiemstra in 1979 bij Unilever in dienst getreden, van waaruit hij accountancy in Rotterdam heeft gestudeerd. Na 22 jaar in vijf landen voor Unilever gewerkt te hebben in financiële en algemeen management posities is hij als CFO lid geweest van de respectievelijke raden van bestuur van de Hollandse Beton Groep NV en Hagemeyer NV. Momenteel is Tiemstra actief als commissaris (ABN AMRO en Royal Haskoning DHV), bestuurder van diverse stichtingen en Raad in de Ondernemingskamer.

Justina Alders-Sheya

Justina Alders-Sheya is impact investor bij Triodos Investment Management. Deze investeringstak van Triodos Bank investeert sinds de oprichting in initiatieven met een positieve impact op de wereld. Justina is verantwoordelijk voor een aantal fondsen die beleggen in duurzame ondernemingen (Financial Inclusion). Hierbij verbindt zij maatschappelijk rendement met solide financiële resultaten en investeert zij vanuit een langetermijnperspectief. Zij heeft meer dan 18 jaar ervaring in de financiële sector (ING, EY, Triodos) met een focus op positieve impact.

Diana Monissen

Diana Monissen trad medio 2015 aan als bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum. Zij werkte aan de realisatie van het centrum en sinds het centrum medio 2018 zijn deuren opende heeft zij zich ingezet voor een strategisch meerjarenplan dat dit najaar gepresenteerd wordt. Daarom legt zij begin 2020 haar functie neer om ruimte te bieden aan de opvolging.

Meer weten over de Dag van het Commissariaat? Ga naar de website.