Sjaak Troost zal per 1 maart toch terugkeren in de Raad van Commissarissen van Feyenoord. Vorig jaar trad hij terug uit de RvC om ad interim technisch directeur te worden. De Vrienden van Feyenoord wilde hem daarna niet opnieuw in de raad. Toch zal Richard Bruens afscheid nemen als commissaris en zal Troost opnieuw zitting nemen in de raad.

Sjaak Troost zal toch wederkeren naar de Raad van Commissarissen nadat de voormalig verdediger en viervoudig international vorig jaar terugtrad uit de RvC om tijdelijk de functie van technisch directeur te vervullen. Dit was niet vanzelfsprekend. Toon van Bodegom, president-commissaris, deed hem die toezegging wel. De Vrienden van Amstel, wie hem eerder hadden voorgedragen als commissaris, lieten echter weten hem onder geen beding meer onder hun paraplu in de RvC te willen.

Zie ook: Vriend van Feyenoord stapt op als commissaris

Om Troost toch terug in de Raad van Commissarissen te krijgen is er een nieuwe constructie bedacht. Hij zal niet voorgedragen worden door de VvF. In plaats daarvan zal Richard Bruens zijn zetel, namens Feyenoord, in de RvC opgeven om zo toch ruimte te maken voor Troost en tegelijkertijd de Vrienden de mogelijkheid te geven zelf twee nieuwe commissarissen voor te dragen. Voorzitter Toon van Bodegom: ‘De Vrienden hebben aangegeven hun plekken in te willen vullen met twee ondernemers. Dat is ook hun recht. Wij vinden het wel cruciaal dat er ook iemand met echte voetbal-know how in de RvC zit. Vandaar dat Bruens nu op eigen initiatief terug treedt, om zo toch ruimte te maken voor Sjaak Troost.’ ‘Dat hij voor dit doel een stap opzij zet, siert Richard’, stelt Van Bodegom. ‘Ook ben ik zeer gelukkig dat hij daarbij bovendien heeft aangegeven beschikbaar te blijven als adviseur van de RvC, aangaande de belangrijke thema’s Stadion en Investeringen in de BVO. De expertise van Richard Bruens, die we goed kunnen gebruiken bij juist deze belangrijke dossiers, gaat zodoende niet verloren.’