Foto: Hersenstichting ©

De Hersenstichting heeft drie nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. Ewoud Goudswaard, Monica Erasmus en Frans van Drimmelen zullen zitting nemen in de raad. Ze nemen de plaats in van drie oud-toezichthouders na het verstrekken van diens termijn.

Goudswaard zal de functie van voorzitter vervullen, Erasmus zal voorzitter worden van de auditcommissie.  Van Drimmelen zal invulling geven aan  het portefeuille public relations en public affairs. Goudswaard was in het verleden actief als algemeen directeur van ASN Bank. Op dit moment is hij onder andere werkzaam als lid van de Raad van Commissarissen van Eneco Groep en als penningmeester van het Nationaal Groenfonds. Goudswaard stelt zich zeer ter verheugen op de samenwerking met onder andere wetenschappers, patiëntenorganisaties en de zorgprofessionals. ‘Alleen samen kunnen we van hersengezondheid een maatschappelijke prioriteit maken.’

Zie ook: Troost toch terug in RvC Feyenoord

Erasmus is op dit moment actief als Partner Transfer Pricing bij adviesbureau Taxitimbre. Daarvoor was ze Managing Partner Transfer Pricing bij Tytho bright tax automation. Daarvoor bekleedde ze binnen PwC de functie van Senior Director Transfer Pricing. Ook Frans van Drimmlen zal beginnen in de Raad van Toezicht. Hij is eigenaar van een adviesbureau voor public affairs en corporate communicatie Dröge & van Drimmelen. Daarnaast zit hij in de Raad van Toezicht van Amref Flying Doctors en is hij penningmeester van De Ooienvaart. Goudswaard, Erasmus en van Drimmelen voegen zich bij de bestaande RvT-leden (Pim van Gool en Cathy van Beek) om het toezichtsorgaan te completeren. Gezamenlijk zien zij toe op de directeur-bestuurder van de Hersenstichting, Merel Heimens Visser.