Mark Pensaert is de nieuwste commissaris van Rabobank. Pensaert is tevens toezichthouder bij Agfa-Gevaert N.V. en Tikehau Capital Belgium S.A.

Mark Pensaert (1964) is per 8 april 2020 benoemd als commissaris van Rabobank. President-commissaris Ron Teerlink over de komst van de Belg: ‘De Raad van Commissarissen ziet de komst van Mark Pensaert als een solide aanvulling. Hij heeft diepgaande ervaring in (boardrooms van) de financiële sector en internationale kapitaalmarkten.’

Zie ook: Governance TV | Esmée Pater en Harm Tunteler

‘Pensaert combineert een internationaal profiel met een goed begrip van Nederlandse verhoudingen’, vervolgt Teerlink. ‘Hij is een bestuurder pur sang met een grote passie voor ondernemen en innovatie. Als commissaris zal hij in staat zijn de juiste vragen te stellen en leden van de groepsdirectie uit te dagen. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken.’

Pensaert is momenteel toezichthouder bij Agfa-Gevaert N.V. en Tikehau Capital Belgium S.A. De Belg behaalde zijn Master of Law aan de Universiteit van Gent en specialiseerde in Corporate and Securities Law aan de Universiteit van Cambridge. Hij is zijn carrière gestart bij de zakenbank Lazard in London en heeft door de jaren heen internationale ervaring opgedaan in diverse takken van sport in het bank- en verzekeringswezen. In het bedrijfsleven was hij ook actief als financieel directeur bij een aantal grote familiebedrijven in diverse sectoren. Sinds mei 2018 vervult Pensaert adviesrollen en commissariaten bij een aantal vooraanstaande beursgenoteerde Belgische en Franse bedrijven.

Raad van Commissarissen Rabobank

De Raad van Commissarissen van Rabobank bestaat naast Pensaert uit voorzitter Ron Teerlink, Marjan Trompetter, Leo Degle, Petri Hofsté, Arian Kamp, Jan Nooitgedagt, Pascal Visée en Annet Aris. Laatstgenoemde was te gast bij Tijd voor Toezicht, de podcast van Commissarissen.nl.