Gerdi Verbeet is benoemd als commissaris van Unilever Nederland. De oud-voorzitter van de Tweede Kamer volgt Kitty van der Heijden op.

De 68-jarige Gerdi Verbeet momenteel commissaris bij onder meer Novamedia, Paleis ’t Loo en Siemens. Verbeet was onder meer voor een periode van tien jaar lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, waarvan zes jaar als Voorzitter. Momenteel bekleedt zij diverse functies in het zakelijke, culturele en sociale domein, waaronder die van Voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Voorzitter van de visitatiecommissie Defensie en Veiligheid.

Zie ook: Polat en Seighali in Raad van Toezicht Paleis Het Loo

De Raad van Commissarissen van Unilever Nederland bestaat in de nieuwe samenstelling uit de voorzitter Kees van der Waaij, Nebahat Albayrak, Michiel Roovers en de recent benoemde Gerdi Verbeet. Unilever Nederland is een dochter van de Brits-Nederlandse multinational Unilever. Het moederbedrijf heeft eigen commissarissen.