Miriam van Dongen is de nieuwste commissaris bij Achmea. Van Dongen is tevens commissaris bij onder meer pensioenuitvoerder PGGM.

Ruim een maand na haar vertrek bij VIVAT blijft Miriam van Dongen actief in de verzekeringsbranche. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) hebben de aandeelhouders ingestemd met de benoeming van Van Dongen als commissaris van Achmea.

Zie ook: Unilever: Gerdi Verbeet volgt Kitty van der Heijden op

Haar benoeming geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. De AVA heeft tevens Wim de Weijer herbenoemd als commissaris voor een periode van vier jaar.

‘Professioneel commissaris’ Van Dongen

Miriam van Dongen beschikt over ruime ervaring in de financiële sector. Als ‘professioneel commissaris’ is zij onder meer verbonden aan PGGM en Optiver en was zij onder andere commissaris bij VIVAT. Daarvoor was zij CFO bij Achmea Zorg (2007-2009) en had zij verschillende directiefuncties bij Delta Lloyd. Miriam van Dongen studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.

De Raad van Commissarissen van Achmea bestaat nu uit voorzitter Aad Veenman, vicevoorzitter Wim de Weijer, Jan van den Berg, Miriam van Dongen, Petri Hofsté, Lex Kloosterman, Mijntje Lückerath, Lineke Sneller en Roel Wijmenga.