De Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid versterkt zich met Najima Khan. Met de komst van Khan is de Raad van Toezicht compleet. ‘Najima is de aangewezen persoon om onze Raad te completeren.’

De 31-jarige Najima Khan (1989) treedt op 25 juni 2020 toe tot de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. ‘Beeld en Geluid is een belangrijk instituut voor media met een van de grootste media-archieven ter wereld. De functie van toezichthouder biedt mij de mogelijkheid om mijn juridische vakkennis en expertise in een nieuwe rol in te zetten. Ook hoop ik binnen Beeld en Geluid een positieve bijdrage te leveren aan het thema diversiteit en inclusiviteit.’

Zie ook: Unilever: Gerdi Verbeet volgt Kitty van der Heijden op

Onno Hoes, voorzitter van de Raad van Toezicht, over de komst van Khan. ‘De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat Najima deel gaat uitmaken van ons team. Met haar juridische achtergrond en haar interesse in diversiteit, is zij de aangewezen persoon om onze Raad te complementeren.’

Najima Khan: rijke carrière als advocaat

Khan is eigenaar van KHAN advocatenkantoor. Haar aandachtsgebieden zijn media, zorg, (internationale) handel en bestuursrecht. Na haar studie rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werkte ze als jurist bij Achmea en Rechterlijke macht in Breda en Utrecht. Ze is columnist bij het Advocatenblad en actief lid van meerdere ondernemersverenigingen. Ook is Najima voorzitter van de onafhankelijke commissie bezwaarschriften in de gemeente Haarlemmermeer. Khan schrijft ook regelmatig artikelen voor Commissarissen.nl.

aad van Toezicht Beeld en Geluid compleet

De huidige Raad van Toezicht van Beeld en Geluid telt zeven leden. De minister van OCW benoemt de voorzitter, de overige leden benoemt de Raad zelf. De Raad bestaat uit voorzitter Onno Hoes, Karin de Groot, Julia Noordegraaf, Hedwig Saam, Mieke Pigeaud-Wijdeveld, Bert Huisjes en Arendo Joustra.