Barbara Zuiderwijk is het nieuwste lid binnen de Raad van Commissarissen van Greenchoice. Zuiderwijk volgt de vertrokken Pierre Vincent op.

De duurzame energieleverancier Greenchoice maakt bekend dat de 38-jarige Barbara Zuiderwijk toetreedt tot de Raad van Commissarissen, op voordracht van de Ondernemingsraad. De officiële startdatum van Zuiderwijk is 1 mei 2020. ‘Haar voordracht is gebaseerd op haar ervaring in de energiewereld, in het bijzonder ten aanzien van het structureren en financieren van duurzame energieprojecten. Ze beschikt over brede financiële kennis en heeft ervaring op het gebied van risicomanagement’, laat de energieleverancier weten.

Zie ook: Nieuwe commissarissen Avantium

Zuiderwijk is één van de oprichters van Green Giraffe, een financieel adviesbureau gespecialiseerd in duurzame energie. Ze heeft een sterke staat van dienst in het contracteren en financieren van (offshore) windparken in Noord-Europa. In Nederland is de kersverse Greenchoice-commissaris betrokken geweest bij het contracteren en financieren van landmark deals zoals Windpark Fryslan, beter bekend als ‘s werelds grootste windmolenpark in binnenwateren.

Pierre Vincent maakt weg vrij voor Barbara Zuiderwijk bij Greenchoice

Zuiderwijk vervult de vacature die is ontstaan na het vertrek van Pierre Vincent. Hij was sinds 2014 als commissaris aan de groene energieleverancier verbonden en nam op 1 mei afscheid. De RvC bedankt hem voor zijn inzet en toewijding aan de ontwikkeling van Greenchoice.

De Raad van Commissarissen van Greenchoice bestaat inmiddels uit voorzitter Maarten Das, Tiny Sanders, Michiel Rexwinkel, Hans Bongartz en de recent benoemde Barbara Zuiderwijk.