De Ondernemingsraad van Koninklijke BAM Groep wil Denise Koopmans als nieuwe commissaris. Financieel zwaargewicht Bob Elfring is tevens een kandidaat om de Raad van Commissarissen van het bouwconcern te versterken.

BAM Groep is vanwege het (aanstaande) vertrek van commissarissen Harrie Noy en Carla Mahieu op zoek naar twee nieuwe commissarissen. Noy kondigde eerder zijn vertrek aan en Mahieu treedt terug vanwege het aflopen van haar derde benoemingstermijn. Denise Koopmans en Bob Elfring zijn inmiddels voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van het bouwbedrijf. Henk Rottinghuis wordt de nieuwe president-commissaris.

Zie ook: Ilona Haaijer: ‘Culturele sector staat stil’

Op de benoeming van Koopmans geldt het zogenoemde versterkt recht van aanbeveling volgens de Nederlandse wetgeving. De beoogde nieuwe commissaris is de favoriet van de Centrale Ondernemingsraad van BAM. De Centrale Ondernemingsraad ondersteunt daarnaast de voordracht van Elfring.

Denise Koopmans

De 48-jarige Denise Koopmans studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de Harvard Business School en Insead. Denise Koopmans werkte als Chief Legal Officer bij het toenmalige NBM-Amstelland en was daarna in verschillende internationale managementfuncties werkzaam bij Heerema, Altran Group en vervolgens als CEO van LexisNexis in Parijs en Managing Director van de Legal & Regulatory Division van Wolters Kluwer in Nederland. Koopmans is onder meer commissaris bij Sanoma, Wenk en lid van de Raad van toezicht van het Wereld Natuur Fonds Nederland.

Bob Elfring

Bob Elfring (1959) heeft een rijk verleden in de financiële wereld, met name op het gebied van investment banking. Hij begon zijn carrière bij de toenmalige Amsterdam-Rotterdam Bank en vervulde daarna diverse (management)functies bij onder meer Rabobank, MeesPierson en Lehman Brothers. Momenteel is hij adviseur bij CVC Capital Partners. Hij studeerde rechten en economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.